Veganska Chokladmuffins

Veganska chokladmuffins

Jag har letat ett tag efter ett riktigt bra recept på veganska chokladmuffins, som är lite av en personlig favorit. Det tog många försök och provsmakningar, men jag tror att jag hittat rätt. Hittade till slut två olika recept som jag gillade skarpt och har mixat dem lite och ändrat måtten en smula. Måste säga att jag är mycket nöjd och detta receptet kan jag varmt rekommendera om du gillar krämiga chokladmuffins. Det är dessutom superenkelt och kräver inga konstiga ingredienser eller en bra matberedare för att förbereda. Helt vanliga ingredienser som blandas i en helt vanlig skål.

Hur många det blir beror lite på hur stora formar du använder, med receptet nedan brukar det för mig bli kring 10 stora muffins, fler om jag använder mindre formar.

Ingredienser

3,5 dl socker

3,5 dl mjöl

1,5 dl kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

En nypa salt

1 dl varmt vatten

1 dl sojamjölk

1 dl chokladmjölk på soja

1/4 tsk äppelcidervinäger

1 tsk rapsolja

Mjölkfri choklad, hackad (MASSOR)

Veganska Muffins Recept

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet. Beroende på hur mycket choklad du har, blanda ner några nävar i smeten, men se till att du har tillräckligt till topping! Att hitta mjölkfri choklad är superenkelt, de allra flesta chokladkakorna med lite högre kakaohalt är mjölkfria, kika bara på innehållsförteckningen på baksidan.

Häll ut smeten i formarna, tänk på att inte fylla dem för mycket då muffinsen sväller i ugnen. Grädda i 10-20 minuter mitt i ugnen. Hur länge du gräddar beror på din ugn, hur stora formar du använder och hur kladdiga du vill ha dem. Jag gillar att ta ut dem precis efter att de slutat vara kladdiga i. Kika med en sticka i muffinsen, men tänk på att chokladbitarna kommer vara kletiga även om muffinsen är klar. Försök pricka en bit som inte har chokladbitar i sig. Jag brukar ha inne dem i ungefär 15 minuter när jag använder stora formar. Gå på feeling och testa dig fram!

Häll på resten av den hackade chokladen så fort du tagit ut dem ur ugnen, så att chokladen smälter in i muffinsen. Ät dem direkt för att få dem sådär härligt kladdiga eller vänta några timmar för att få chokladen lite knaprig. Jag gillar att servera dem direkt tillsammans med vispad sojagrädde och hallon. Mums!

Hoppas du gillar receptet lika mycket som jag gör! Kommentera gärna om du testar och om du har några förslag på hur receptet kan bli ännu bättre!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *