Vegansk parmesan recept

Vegansk parmesan

Något som jag älskar och har på nästan allt jag lagar är vegansk parmesan på cashewnötter och bjäst. Så fort det tar slut gör jag mer så att det alltid finns hemma. Det bästa av allt – det är superenkelt att göra och tar bara några minuter. Här har du mitt recept:

2 dl cashewnötter

3 msk bjäst (näringsjäst)

Salt

Vitlökspulver

Vegansk parmesan ingredienser

Gör så här:

För att göra den veganska parmesanen häller du ner alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Krydda med salt och vitlökspulver efter smak. Jag har inte alltid i vitlökspulver, om jag inte har det hemma funkar det lika bra utan, men det ger en liten extra smakkick. Sen mixar du bara ihop allt. Jag tycker det fungerar bäst att mixa och pausa några gånger, då det kan bli lite klumpigt om du mixar allt för länge. Testa dig fram vilket som funkar bäst för den mixern eller matberedaren du använder.

Som jag nämnde tidigare jag har vegansk parmesan på nästan allt. Så gott som topping på olika pastasåser, lasagne, pizza eller gratänger. Allt du skulle haft vanlig parmesan på, helt enkelt. Den funkar bra att spara i flera veckor och håller sig bäst om du förvarar den i kylskåp.

Vegansk parmesan

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *