Kokospasta med röd curry

Kokospasta med röd curry

En av mina favoriträtter som jag lagar i princip varje vecka är kokospasta med röd curry. Pastan går supersnabbt att laga, den har massa smaker och rätten är dessutom lätt att variera. Superbra för lunch när man vill att det ska gå snabbt och lätt. Du kan förbereda allt medan pastan kokar, så det tar inte mer än 10 minuter att få maten på bordet från det att du börjar. Taggad? Tänkte väl det! Det här behöver du:

Glutenfri pasta 

Kokosmjölk 

Röd currypasta

Vårlök 

Vegansk parmesan 

Salt & peppar 

Inte så många ingredienser, men tillräckligt för att göra en smarrig pasta! Medan du kokar upp pastan kan du förbereda såsen och toppingen. Häll upp kokosmjölk i en stor teflonpanna och låt det puttra tillsammans en sked röd currypasta. Jag brukar använda ungefär 3-4 dl kokosmjölk till två personer. Hur mycket currypasta du behöver beror helt på hur stark sorten du köpt är, och såklart hur starkt du vill ha det. Testa dig fram! Smaka också av med salt och peppar tills du känner dig nöjd med smaken. Medan pastan kokar och såsen puttrar passar du på att hacka upp vårlök, så mycket som du tror att du vill ha som topping. När pastan kokat klart och du hällt av vattnet lägger du ner pastan i kokossåsen och blandar runt. Lägg upp i pastatallrikar och toppa med vårlök och vegansk parmesan. Klart!

Det här är helt kart en av mina favoriträtter, jag älskar både pasta, kokos och curry, så det är en perfekt kombination. Ibland har jag också på böngroddar som topping, så gott. Det är enkelt att variera rätten, då du kan köra olika färger på currypasta och toppa med egentligen vad som helst!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *