Fenty Beauty Cruelty Free

Testar Fenty Beauty på djur?

Om du är intresserad av smink har du nog inte missat Rihannas sminkmärke Fenty Beauty som lanserades häromdagen. Det är överallt på Youtube, Instagram och skönhetsbloggar. Den stora frågan är, är Fenty Beauty cruelty-free? Som tur är, är svaret ja! Rihanna har koll på läget och inga av produkterna eller ingredienserna är testade på djur, och inte heller säljs de i Kina. Yay! Så är du lika taggad som jag på de nya produkterna är det bara att köra på!

Fenty Beauty ägs av Kendo, ett företag som också äger märken som Kat Von D Beauty och Marc Jacobs Beauty, som också de är cruelty-free.

Fenty Beauty

Är Fenty Beautys produkter veganska?

Nästa fråga, finns det några veganska produkter hos Fenty Beauty? Även här är svaret ja! Alla produkter är tyvärr inte veganska, enligt Fenty Beautys hemsida innehåller några av produkterna bivax och karmin. Det finns dock ett gäng produkter som är veganvänliga, vilka är följande:

  • Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation
  • Match Stix Matte Skinsticks
  • Invisimatte Blotting Powder
  • Gloss Bomb Universal Lip Luminizer
  • Sminkborstarna

Personligen är jag mest taggad på att testa foundationen, som jag har hört ska vara supermatt, perfekt för min oljiga hy. Förutom det vill jag testa blottingpudret och läppglanset. Var taggad på att testa highlightersen också, men då de inte är veganska hoppas jag över det. Tur att det finns så många andra bra highlighters som är veganska!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *