Vegansk solkräm

Här hittar du vegansk solkräm!

Inlägget innehåller adlinks.

Nu när sommaren närmar sig och solen kikar fram börjar det också bli dags att införskaffa solkräm. De flesta stora märken som säljer solkräm som till exempel Nivea, La Roche Posay, Piz Buin och Hawaiian Tropic är varken cruelty-free eller veganska, så det kan vara lite klurigt att hitta. Därför tänkte jag göra lite research för att hitta några bra veganska solkrämer, så att ni slipper leta!

Så gott som alla svenska märken är cruelty-free, och ofta är majoriteten av produkterna är veganska. Den vanligaste icke-veganska ingrediensen är bivax, som ofta förekommer i läpprodukter eller handkrämer, men sällan i hudlotion. Därför finns det ett ganska stort utbud av veganska solkrämer på olika apotek. Det finns också ett gäng olika från utländska märken, men som är betydligt svårare att få tag på. Nedan hittar du några olika veganska solkrämsmärken, som har flera olika krämer att välja mellan. Listan kommer fyllas på allt eftersom!

Veganska solkrämer

ACO

ACOs solkrämer är veganska (bivax förekommer i vissa av ACOs läpproduker). De är lätta att få tag på då du kan hitta dem på de flesta apotek i Sverige.

Rosenserien

Alla produkter är veganska och dessutom organiska. Superbra för huden, stort plus. Också lätt att få tag på då det finns på flera svenska webbshoppar och utvalda apotek.

The Ordinary

The Ordinary har två olika solkrämer, en med SPF30 och en SPF50. The Ordinary säljs på flera olika webbshoppar, och även på vissa H&M-butiker. Solkrämerna är dock nya i deras sortiment och finns ännu inte hos alla återförsäljare.

Löwengrip. De flesta produkter är veganska, inklusive alla solkrämer. Det finns några produkter som inte är veganska, men förutom dem är alla okej. Finns att beställa på deras egen hemsida, samt på utvalda apotek.

Eco Cosmetics. Helt veganskt märke som finns på många olika svenska webshoppar som Apotea och Bodystore. Alla deras produkter är helt ekologiska och innehåller många bra och vårdande ämnen.

Kiss My Face. Kiss My Face är ett märke från USA, men som säljs på Amazon som skickar till Sverige. Nästan alla produkter är veganska, men vissa produkter innehåller bivax eller honung. Alla solkrämer är dock helt veganska.

Tarte Cosmetics. Tarte har en solkräm som heter Tarteguard. Är lite svårare att få tag på då den bara kan köpas på Tartes egna hemsida. Beställs från USA, fraktfritt över en viss summa och du kan välja att betala tull direkt när du beställer istället för när paketet levereras. Kanske för sig som ändå vill beställa smink från samma märke, som för övrigt är riktigt bra! De har en speciell sida där de listar alla veganska produkter.

 

 

Känner du till fler veganska solkrämer? Kommentera gärna!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *