Colourpop Cosmetics

ColourPop Cosmetics

Ett märke jag skrivit om tidigare är ColourPop Cosmetics. Det är ett amerikanskt märke som gör singelögonskuggor, ögonbrynsskuggor, läpprodukter samt blush-, contour- och highlightskuggor. De gör ofta collabs med olika märken eller makeup-ikoner, så det kommer ut nya limited edition-kollektione lite titt som tätt. Alltid kul!

Hur beställer jag ColourPop till Sverige?

ColourPops produkter säljs tyvärr bara från deras egen hemsida, så det är lite klurigt att gå tag på till Europa och Sverige. Eller ja, det är ju bara att beställa, men det tar några veckor samt att du förmodligen kommer få betala tull. Håller tummarna för att det blir lättare att få tag på i Europa längre fram. Många bra märken är ju tyvärr baserade i USA och har ingen europeisk återförsäljare. Så typiskt. De gör det ju dock ofta för att man ska kunna vara 100% säker på att produkterna är äkta och slippa fejkprodukter som sprids runt På det här sättet vet man helt enkelt att det enda stället att få the real deal är via deras egen hemsida. För just den här beställningen som gick loss på runt 600kr fick jag betala 120kr i tull, vilket är helt okej tycker jag. Tips är att beställa tillsammans med en kompis, då ni kan dela på kostnaden!

I alla fall, vad har jag att säga om ColourPops produkter? För det första, de är självklart cruelty-free, certifierade av PETA och har alltså Cruelty Without Bunnies-märkningen. Som de själva beskriver det, “we pride ourselves with being wallet-friendly and bunny-approved”. Bästa jag har hört! De har verkligen sjukt bra priser på allt, ett liquid lipstick kostar runt $6, galet bra. Så även om du måste betala tull är det ändå billigare än de flesta andra sminkmärken. De har också ofta erbjudanden som till exempel 3 för 2 för en viss produkt, gratis internationell frakt, 10% på allt och liknande. Rekommenderar att prenumerera på deras nyhetsbrev och slå till när de har ett erbjudande!

Colourpop Cosmetics

Färgen på mina läppar är Ultra Satin Lip i Jiffy med Ultra Metallic Lip i Flitter över.

Många budgetmärken har verkligen steppat up sitt game de senaste åren, inklusive ColourPop. Som ni ser på bilderna ovan kom sminket i en låda med superfint mönster på insidan, och också med en söt liten broschyr med beskrivning av alla deras produkter. Produkterna kommer i riktigt fina små lådor och har fina flaskor, något som annars brukar vara det som budgetmärken snålar på. Man kan absolut känna att det inte är en high-end-produkt, framförallt på hur de ser ut efter ett tag, men med tanke på priset tycker jag att de är riktigt, riktigt bra. Det varierar förstås också olika på olika personer hur produkterna sitter under dagen. Vill också poängtera att det förstås finns mycket dyrare märken som har sämre kvalitet och som inte håller lika bra som dessa! Dyrt är absolut inte alltid = bra.

Är ColourPop-produkter veganska?

Nästa (och viktiga!) fråga, är produkerna veganska? De allra flesta produkterna från ColourPop är helt vegenska. Här kan du se en lista på alla produkter från ColourPop inte är veganska. Även om det ultimata såklart hade varit att alla produkter är veganska är detta så hjälpsamt, då man bara kan gå in på listan och kika innan man beställer. Tyvärr inte så många märken som har något liknande, så det är definitivt en stor tumme upp på det!

Colourpop Swatch

Lite (inte så prydliga) swatches! Från vänster till höger:

Lippie Stix – Aquarius 

Ultra Satin Lip – Jiffy (från Amanda Steele X ColourPop) Inte vegansk!

Ultra Matte Lip – Trap

Ultra Metallic Lip – Flitter

Pressed Eyeshadow – Cloud Nine

Pressed Eyeshadow – Wake Up Call

Presses Eyeshadow – Let Me Explain

Nästa gång jag stöter på ett bra erbjudande från ColourPop i inboxen ska jag definitivt beställa några fler produkter!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *