Hår i tofs som är färgat med Arctic Fox Hair Color i rosa

Arctic Fox Hair Color – Vegansk hårfärg

Inlägget innehåller adlinks.

Jag har på senaste tiden fått upp ögonen för pastellfärgat hår. Det började för ca två månader sen då jag gick till friören och sex timmar senare kom ut som en äkta unicorn med lila-rosa-blå-korallfärgat hår. Det var första gången jag färgade håret i någon spexig färg och älskde det direkt. Eftersom sådana färger försvinner mycket fortare än om man färgar håret brunt, till exempel, började jag googla på hårfärg man kan använda hemma. Hittade snabbt Arctic Fox Hair Color. Det är ett amerikanskt företag (cruelty-free, såklart) som gör hårfärg i alla regnbågens färger. Det bästa av allt? Alla är veganska!

Denna gången använde jag mig av färgen Virgin Pink. Jag köpte också den vita “färgen” som heter Arctic Mist Diluter. Det är inte vit färg utan man använder den för att göra andra färger svagare, då de har väldigt mycket pigment. Jag köpte dock bara en sådan men insåg att det inte skulle räcka, så jag tog bara balsam och blandade ut resten med, det funkade perfekt! Tror jag ska köra på balsam när jag gör det nästa gång, och bara beställa den färgen jag ska ha.

Arctic Fox Virgin Pink

Hur beställer jag Arctic Fox till Sverige?

Du kan beställa direkt från Arctic Fox hemsida, men då det är ett amerikanskt företag och det skickas från USA tar det ganska lång tid för paketet att komma fram. Det blir också ganska stor fraktkostnad och du kan behöva betala tull när du hämtar ut paketet. Som tur är säljer Arctic Fox också sina produkter på Amazon UK, så vi lätt kan få tag på dem i Europa! Var förstiktig så att du inte klickar hem något från en fejk återförsäljare bara, det finns några som försöker sälja hårfärgen superdyrt. Genom den här länken kommer du till Arctic Fox riktiga Amazon-sida.

Hur gör man?

Att färga håret var mycket enklare än jag trodde. Hade aldrig färgat håret hemma förr så var lite nervös, men det gick som en dans. Jag började med att duscha och torka håret. Håret skulle tvättas utan balsam, då balsamet kan göra att färgen inte sätter sig lika bra. Hade förberett mig några veckor innan och beställt hem några hårfärgspenslar på ebay för en billig peng, och färgen blandade jag i en plastburk jag hade hemma. Sedan var det bara att börja pensla på! Jag delade upp håret i fyra delar och tog det steg för steg. Penslade på i hårbotten och drog ut med fingrarna i längderna. Försökte att verkligen gnugga in färgen och komma åt vartenda hårstrå. Borstade också igenom det ibland för att det skulle komma åt överallt. Sedan lät jag det sitta i ungefär 45 minuter och sköljde sedan ur med kallt vatten. Alla instruktioner står också på baksidan av flaskan! Om du inte vill färga själv hemma kan du såklart ta med dig färgen till din frisör eller be dem köpa in den.

Jag hade lite lila kvar i hårbotten från en tidigare färgning, därför blev det lite mörkare färg där, men det tyckte jag bara blev snyggt! Jag har väldigt tjockt hår så jag tyckte det var svårt att få allt jämnt, men blev positivt överraskad när jag torkade håret och såg hur fint det blev. Där jag inte hade varit lika noga blev mer som blonda slingor, och inte alls fläckigt eller ojämnt. Så snyggt!

Nästa gång

Jag kommer definitvt att testa Arctic Fox igen. Fantastiskt unicornhår, som dessutom är helt veganskt, vem vill inte ha det liksom? Jag är lite sugen på att testa turkost, de har en så fin färg som heter Aquamarine. Nästa gång kommer jag nog bara köpa själva färgen och blanda ut det med balsam. Jag kommer också ta en liten större andel färg, då jag var rädd för att färgen skulle bli jättestark den här gången. Även om jag vill ta lite mer kommer färgen verkligen att räcka länge. Jag hade i massa Arctic Mist och balsam, men kanske en eller två matskedar av den rosa färgen. Köper jag bara balsam och använder kommer den alltså att räcka så länge, stort plus! Jag kan verkligen rekommendera Arctic Fox om du är sugen på att färga håret i någon spexig färg. Tror att det finns ungefär 15 olika färger så det finns garanterat någon som passar dig, kolla in alla här!

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *